Kriszti olaszországi élménybeszámolója

Szeptember 25. és október 3. között részt vettem egy rendkívül inspiráló Erasmus+ tréningen Olaszországban, Castelletto di Cuggionoban, amely a fenntarthatóságról szólt. Az esemény különösen fontos volt számomra, hiszen nemcsak a környezeti problémák megértésére nyújtott lehetőséget, hanem arra is, hogy jobban megismerjem a hátrányos helyzetű fiatalok fenntarthatósági lehetőségeit.

A tréning során rengeteget tanultam azokról a kérdésekről, amelyek a fenntarthatóságot érintik, például arról, hogy milyen hatásai vannak a környezetszennyezésnek és a túlzott fogyasztásnak. Ezek a témák nemcsak elméleti jelentőséggel bírnak, hanem személyes szinten is mélyen megérintenek. Hiszen mindannyiunk felelőssége, hogy vigyázzunk a bolygónkra, és keressük azokat a megoldásokat, amelyek segítenek a jövő generációknak.

A trénerek rendkívül felkészültek és inspirálóak voltak. Nyitottak, kedvesek, és hajlandóak voltak megosztani tudásukat és tapasztalataikat, ami hozzájárult ahhoz, hogy egy támogató és együttműködő légkört alakítsunk ki. Különösen értékeltem, hogy a program során lehetőség volt a vélemények cseréjére és a közös gondolkodásra.

Az egész élmény nagyon személyes volt számomra. Az, hogy ilyen elkötelezett és hasonló gondolkodású emberekkel találkozhattam, hatalmas motivációt jelentett. Úgy érzem, hogy a tanultakat nemcsak a jövőbeni projektekben tudom majd hasznosítani, hanem a mindennapi életemben is. Bízom benne, hogy mindannyian, akikkel együtt dolgoztunk, folytatjuk a közös munkát a fenntarthatóságért helyi szinten is.

A bejegyzést írta: Horváth-Majoros Krisztina

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük