A színház az egész világ csapata Kaláka koncerten járt Pécsváradon

Egy igazi legendát, a több, mint fél évszázada töretlen népszerűségnek örvendő KALÁKA együttest fogadhattuk március 9-én a művelődési központ színháztermében.

Becze Gábor, Gryllus Dániel, Gryllus Vilmos és Radványi Balázs, Bogdán Zsolt színművésszel karöltve egy különleges előadással, a „Vannak Vidékek” c. Kányádi Sándor esttel ajándékoztak meg bennünket.

A Kaláka számára a nyolcvanas évek óta nincs koncert Kányádi dal nélkül. Sándor bácsi , ahogy nevezik őt,meghatározó atyai jóbarát lett az életükben. Sok verset ajánlott, hogy dal szülessék belőle, sokat utaztak együtt, számtalan emléket, mondást, történetet őriznek vele kapcsolatban. Elveszett követ, Faragott versike, Valaki jár a fák hegyén, Dél keresztje alatt, Két nyárfa, Kuplé a vörös villamosról, Alma, alma… sorolhatnánk tovább a sokak számára kedves verseket-dalokat.

Örömmel mentünk, hisz Kányádi Sándor ma már érettségi tétel is lehet,no meg a népzene, a megzenésített vers megtetszett nekünk, hisz októberben volt már hasonló élményben részünk, Pomázi Zoltán előadásával. Nagyon nagyot szóltak a versek, jól éreztem magam.

A bejegyzést írta: Troszt Fanny