Ciprus – Élménybeszámoló

Március 19-27. között került megrendezésre a Youth Change for Climate Action című projekt a ciprusi Larnaka városában. A házigazda ciprusiakon kívül spanyol, bolgár, román, görög, olasz, cseh és magyar csapatok vettek részt a projekten.

Egyesületünk 5 fővel képviselhette magát a Youth Change for Climate Action projekten, aminek a fő témája a klímaváltozás illetve a környezetvédelem volt. A hetünk azzal telt, hogy próbáltunk megoldást találni az ebből adódó problémákra és arra, hogyan lehetne megelőzni őket hétköznapi szokásainkkal. Az országok közötti csapatmunkák segítettek abban, hogy megismerjük egymás nézőpontjait, ezáltal sokkal hatékonyabban dolgozhattunk együtt.

A projekt persze nem csak a gondolkodásról és munkáról szólt.  A kirándulások által megismerhettünk két gyönyörű várost Cipruson. Az interkulturális estéken betekintést nyerhettünk minden nemzet kultúrájába, szokásaiba. Megismerhettük a jellegzetes nemzeti ételeket és italokat.

Személy szerint az első projektemen vettem itt részt, szerintem egy remek, élményekkel teli hetet tölthettünk el Cipruson. Úgy gondolom, hogy az itt megszerzett tudást és tapasztalatot mindannyian hasznosítani tudjuk majd a PIFÖ-ben és a hétköznapokan is.

A beszámolót írta: Gál Olivér