Élménybeszámoló Curacao-ból

Jázmin egyike annak a három önkéntesnek, aki Magyarországról utazhatott Curacao szigetére és tölt 3 hónapot az Európai Szolidaritási Testület által. Az alábbiakban az első élményeit olvashatjátok!

„Már lassan egy hónapja hogy kint vagyok Curacao-n, ahol a három hónapos ESC önkéntességemet csinálom. Leírhatatlanul szép ez a kis sziget, és már az első naptól fogva otthon érzem magam. A csapattal nagyon jól kijövünk, nyolcan lakunk egy nagy házban, közösen főzünk, meg játszunk esténként. A munkát is nagyon élvezem. Egy Keresztény iskolában dolgozok, tanársegédként. Az osztályom nagyon aranyos, bár rengeteg energiájuk van, és sokszor kicsit káosz van bent a teremben. Minden nap tarthatok nekik egy órát, amik eddig a helyi állatokról, meg egymás megismeréséről szóltak. Délutánonként pedig a kicsiknek tartunk foglalkozásokat, bár velük inkább még csak játszani kell. Nagyon sok szeretet van a gyerekekben, ami minden nap motivál engem. Csütörtökönként egy állatmenhelyen dolgozunk, ami nagy változás a gyerekek után. De nekem nagyon jól esik a csönd, ami ott van.  

A szabadidőnkben meg ide oda megyünk a szigeten. Felfedezzük a csodaszép partokat, friss halat eszünk, oregánó levet iszunk, és élvezzük ezt a hatalmas áldást, amiben élhetünk.”

A bejegyzést írta: Jázmin