Élménybeszámoló – Kajtán Tamás

Kajtán Tamás Franciaországba utazott szeptemberben ahol az Európai Szolidaritási Testületen keresztül önkéntes. Az alábbiakban az első élménybeszámolóját olvashatjátok.

„A programot szeptember 7-én kezdtem Caenben, Franciaország Normandia régiójának kvázi fővárosában. Az első néhány napot az iroda (Centre RégionalInformationJeunesse& Europe DirectNormandieCaen) tagjainak bemutatására és jövőbeli feladataink ismertetésére szántuk. Először kisebb feladatokat kaptam, majd a többi önkéntessel együtt megnéztük Caen városát egy kisebb lokális találkozás során.

Ezután részt vettünk egy tájékoztató foglalkozáson más önkéntesnekjelentkezni kívánó fiatalok számára, ahol főként a tapasztalatainkat osztottuk meg, és segítettünk eloszlatni a kételyeiket. Szeptember 23-án lehetőségünk volt részt venni és megosztani az gondolatainkat egy vitán a Caenban megrendezett „Normandia a békéért” globális fórumon. 

Végül szeptember utolsó hetében részt vehettem az Európai Szolidaritási Testület által szervezett egyhetes szemináriumon, ahol találkoztunk és megosztottuk tapasztalatainkat és aggályainkat más önkéntesekkel egész Európából. A program alatt a koordinátorok oktatást tartottak nekünk a lehetőségeinkről és jogainkról, mint önkéntes.”