Élménybeszámoló – Key8

Május 16-23. között került sor a Key8 című projektünk tréningjére, melyről az első élménybeszámolót egyik magyar résztvevőnk Majoros Krisztina írt nekünk:

Az első nap találkozása érdekesen zajlott, mert bár mindenki nagyon fáradt volt a hosszú repülőút után, mégis mosollyal és kedvességgel mutatkoztunk be egymásnak. Minden résztvevő országnak volt lehetősége bemutatkozni program keretein belül egymásnak. Mindenki nagyon szimpatikus volt, mert nyitottsággal és kíváncsisággal álltunk egymás kultúrája előtt. A hét programjai nem csak a 8 kulcskompetencia megismeréséről szólt, de egymás megismeréséről, saját kultúránk bemutatásáról is. A feladatok, közös munka és kiscsoportos beszélgetések alatt nagyon sokat nevettünk, viccelődtünk, miközben haladtunk a kulcskompetenciák megismerésével és közös ötletelés keretén belül igyekeztünk gondolkozni azon, hogyan fogjuk az itt megszerzett tudást beépíteni otthoni munkánkba. A multikulturális estéket külön élveztem, mert a résztvevők mindegyike érdekességekkel készült. Volt, aki Kahoot vetélkedővel és kisvideóval, volt, aki különleges itallal és tánctanítással mutatta be országának jellegzetességeit. A szünetek is multikulturális jelleget kaptak, egymás hazai édességeiből és sós snackjeiből szemezgethettünk. Különböző szinteken beszéltük az angol nyelvet, és mégsem volt olyan egyszer sem, hogy ne értettük volna meg egymást.

A szakmai programok és a szabadidős programok tökéletes egyensúlyban voltak. Mindkét résznek az ismeretátadáson kívül csapatépítő jellege is volt, amelynek eredménye az lett, hogy egy nagyon jó kis csapattá kovácsolódtunk össze. Természetesen a Zengő megmászása, a borkostoló vagy a PIFŐ bálon való részvétel is még közelebb hozott minket egymáshoz. Hálás vagyok ezért a programért, mert az angol nyelv gyakorlásánál sokkal, de sokkal többet kaptam. Kapcsolódásokat, élményeket és barátságokat, új kultúrák megismerését, nyitottságot. Bárkinek bármilyen problémája adódott, a szervezők mindig megoldották azt. Folyamatosan figyeltek, hogy ne szenvedjünk hiányt semmiből sem, mindig lehetett hozzájuk fordulni. Életem egyik legemlékezetesebb hetét töltöttem Pécsváradon, amiért örökre hálás leszek.