Észtországi élménybeszámoló

„November 2-től 9-ig Erasmus+ kereteken belül a Tallinntól 30 kilométerre lévő Kose-Uuemoisa nevezetű településen vettünk részt egy Training course-on. A programon 30 fiatal vett részt 7 különböző országból. (Lengyelországban, Észtország, Magyarország, Portugália, Litvánia, Olaszország, Azerbajdzsán)

Több mint 10 óra utazás után kedden éjjel érkeztünk meg a szállásra, ahol a helyiek vendégszeretete és nagylelkűsége már akkor érződött. 

Másnap bele is vágtunk a dolgok közepébe,miután kicsit megismertük a többi résztvevőt. A projekt középpontjában a NEET fiatalok helyzete, és a nemzetközi önkéntesség álltak. Különböző egyéni-, és nagyrészt csapatmunkákon keresztül beleástuk magunkat a témába, 6 napon keresztül ténykedtünk napközben,de persze az esti szórakozás, bulizás sem maradt el. A hét egyik napján pedig ellátogattunk az észtek fővárosába,Tallinba, ahol a hideg szeles időjárás sem vette el a kedvünket, hogy felfedezzük a várost. Lehetőségünk volt kipróbálni a tradicionális balti szaunázást, illetve kültéri dézsás forró fürdőt (hot tub). A szaunázás után az elmaradhatatlan hidegvizes merülő medencét a 4 fokos folyó vize váltotta fel.

Az intercultural night-on ahol minden ország bemutatta a saját konyhája nevezetességeit, italait minden csapat asztalát bejártuk,illetve nálunk is jó párszor megfordult a többi résztvevő. 

Felejthetetlen élmény volt ez az egy hét, Észtországot pedig mindenkinek tudom ajánlani,aki szereti a kultúrában gazdag,hideg, ugyanakkor nyugodt helyeket.”

A cikket írta: Kovács Bálint