iCitizen 2.0 élménybeszámoló

„Az Erasmus+ keretein belül március 7-13. között Liptódon töltöttük a hetet. A programra 6 országból érkeztek (Horvátország, Csehország, Olaszország, Litvánia, Portugália, Magyarország). A téma az internet megismerése és helyes használata volt.

Az első nap egymás megismeréséről szólt. Szerencsére nagyon aktív és nyílt személyeket ismerhettünk meg. A hajnalig tartó beszélgetések és az emberek közvetlenségének köszönhetően szoros barátságok alakultak ki.

Egy helyi konyha szakácsai főztek nekünk napi háromszor, ahol csak kiváló magyar ételeket szolgáltak fel. A külföldiek nagyon szerették ezeket az ételeket, bár eléggé meglepte őket a rengeteg paprika használata.

Két kiránduláson vettünk részt. Az egyik egy erdei túra volt Liptód környékén, ahol gyönyörű tájakat láttunk. Egy másik nap pedig Pécsre utazott a társaság, ahol szabad program volt. Volt aki a várost szerette volna megismerni és körbejárni, mások bevásárlótúrára mentek.

A héten sok mindent tanultunk, például azt, hogy az álhírek hogyan ismerhetők fel és hogyan szűrhetők ki az életünkből. Megtudtuk, hogy mik az internet előnyei és hátrányai. És nem utolsó sorban az angol tudásunk is sokat fejlődött.

A vasárnapi búcsúzkodás nagyon nehéz volt, mert szoros kapcsolatok alakultak ki. Reméljük, hogy a résztvevőkkel többször is találkozhatunk még. Biztosan kijelentjük, hogy nem ez volt az utolsó Erasmus+ projektünk.”

A beszámolót írta: Gál Dorina és Tóka Gréta