Karácsonyi hangversenyen jártunk

A színház az egész világ című szolidaritási projekt keretében a fiatalok decemberben a Pécsi Bazilikában jártak hangversenyen. Erről ezúttal Kovács Renáta írt élménybeszámolót.

„2022. december 16-án a Pécsi Bazilikában jártunk, rendhagyó hangversenyen. Még sosem voltam templomi hangversenyen, izgatottan vártam. Féltem, hogy nem tudom majd mit csináljak, de aztán minden feszültség elszállt, mivel felhőszakadás előzte meg a programot, mindenki  bőrig ázva érkezett meg a műsorra. Gyorsan megtaláltuk a helyünket, aztán jött egy házaspár, hogy két jegyet szeretne elcserélni, mivel túl hangosnak gondolták az első sorban ülni. Barátnőmmel azonnal indultunk, így szinte benn ültünk a zenekarban.

Óriási élmény volt testközelből látni, hallani ahogy megszólal egy karácsonyi témájú zenemű. Figyelni a karmester gesztusait, ami bevallom régen kissé nevetségesnek tűnt, de itt minden értelmet nyert, együtt élt a zenével. A csodás környezet csak ráadás volt, hihetetlen! Különösen élményszerű volt Mozart Szánkózás című kis darabja, amikor a szánok csilingelő hangját megszólaltató száncsengő az altemplom felől érkezett, majd körbejárt, végül eltűnt, igazi hangulatot teremtett.

Az előadásnál talán az volt csak nagyobb élmény, hogy volt lehetőségünk megismerkedni a hangverseny főszereplőivel, akik bepillantást engedtek a munkájukba és felkészülésükbe és tanácsokat is kaptunk ha a nyomdokaikba akarunk lépni.

Még sosem voltunk ilyen jellegű előadáson, de óriási élmény volt. Olyan sok, rövidebb darab idézte meg a karácsony hangulatát, hogy észre sem vettük és vége is volt. Jövőre is jövünk, ha lesz rá lehetőség.”

A cikket írta: Kovács Renáta