KreaFire I. – Bootcamp

2020. január 9-13. között került sor a KreaFire projektünk első BootCamp-re, ami során a jelentkező fiatalok közösségek az általuk kitalált projekteket dolgozhatták ki. A projektben horvát és magyar fiatalok vehetnek részt az eszéki és pécsváradi járásból. A projekt során két ilyen tábor kerül megszervezésre, melyben a fiatalok által megálmodott programokat, terveket segítünk előkészíteni, majd ezekhez támogatót szerezni. Ezek közül két magyar kezdeményezés élménybeszámolóját olvashatják az alábbiakban.

Bootcamp team

„Még nem vettem részt eddig ilyen féle programon ezért nem tudtam mire számítsak de így utólag nagyon hasznos és jó élmény volt. Egy rövid ismerkedés után feloldódott a horvát és magyar csapat is így könnyen neki vágtunk a munkának. Mindenkinek volt egy alap ötlete amit részletesen elkezdtünk kidolgozni. Olyan kérdések merültek fel amikről nem is gondoltuk, hogy fontosak lehetnek. Miután a saját projektünket késznek gondoltam, jött egy nehezebb feladat, mikor más csapat tervéhez kellett ötletelni. Számomra nehéz feladat volt az idegen nyelv miatt, viszont sok jó ötletet kaptunk a sajátunkhoz. Sokszor fárasztónak éreztem a feladatokat de nagyon sokat tanultam, hogy hogyan kell egy ötletet kidolgozni, egy projektet pontról pontra megtervezni. A fárasztó feladatokat pihentetve nagyon tetszett a szabadidős program és az ‘energia növelő’ játékok.”

Podolszki Evelin

A Kreafire-Bootcamp táborban azon túl, hogy jól éreztük magunkat, nagyon sok hasznos tudást szereztünk.Amikor jelentkeztünk, volt egy ötletünk, de abban, hogy ezt hogy tehetjük valósággá, a tábor segített.Megtanultuk milyen lépések szükségesek, mire kell koncentrálni, amikor a célunk felé haladunk majd.Az ötlettől eljutottunk egy konkrét tervig lépésről-lépésre.Gyakorolhattuk a csapatmunkát, kommunikációt és egymás segítését.Én nagyon élveztem, hogy használhattam a nyelvtudásom, sok-sok új, motivált és kreatív embert ismerhettem meg.Nekem külön nagyon tetszett, ahogy tervezgettünk, alakultak a gondolataink, és az egész folyamat kis részletei a végére nagyjából összeálltak.A többi már csak rajtunk múlik, a kezdeti segítséget megkaptuk, úgy érzem meg tudjuk csinálni!”

Erdélyi-Nagy Anna
Bootcamp activity