#newpartychipants kezdő találkozó

Még ki sem pihentük a szilvesztert máris hétvégéről hétvégére Erasmus+ projekt találkozókon veszünk részt. Január 14-16 között Pécsváradon tartottuk a #newpartychipants projekt első találkozóját. 

A projekt előzménye, hogy 2021 augusztusában Zalaszentgróton volt lehetősége találkozni a helyi fiataloknak Bordány, Levél Orosháza és Pécsvárad ifjúsági önkormányzatainak képviselőivel. A két nap során a fiatalok elhatározták, hogy szeretnének közösen dolgozni, a közös témának pedig a saját munkájuk népszerűsítését és új tagok toborzását választották.Ebből a témából született a #newpartychipants projekt ami az Erasmus+ program keretében kapott támogatást.

A kezdő találkozón az 5 település fiataljai mellett az ifjúsági önkormányzatokat támogató ifjúság segítők is részt vettek. A 3 nap alatt projekt kereteinek tisztázása mellett a fiatalok megismerhették a pécsváradi ifjúsági klubot, valamint a település lehetőségeit, közösségi tereit. A program keretében mind az 5 településen 1-1 program fog megvalósulni a tavasz folyamán amit a fiatalok terveznek fiataloknak, majd az itt gyűjtött tapasztalatokat és ötleteket egy szeminárium keretében osztják meg június végén Levélen. 

A jó példákat és a tapasztalatokat természetesen nem csak maguknak tartják meg, ezekből egy online kiadvány is készül, melyet más fiatalok is felhasználhatnak és a közösségük javára fordíthatnak. 

László Miklós