Továbbra is lesz min dolgoznunk!

Az Erasmus+ pályázati lehetőség 2020 R1 körében ismét sikeresen pályázott egyesületünk és az általunk támogatott közösségek.

Egyesületünk által beadott pályázatok közül egy ifjúsági csere és egy tréning valamint két szolidaritási testület által támogatott projektünk lett sikeresen elbírálva.

Az ifjúsági cserén és a tréningen ugyan az a 9 ország képviselteti magát (cseh, horvát, lett, észt, litván, olasz, portugál, szlovén). Az ifjúsági csere témája a játékok előkészítése és bemutatása valamint levezetése lesz a téma. A csere végén a játékokat a Pécsváradi Leányvásár során mutatják be és valósítják meg. A tréning során ugyan ezek partnerek két-két főt delegálnak, akik a 8 kulcskompetenciát veszik végig különböző gyakorlatok során, hogy melyiket hogyan tudják a mindennapi munkájuk során alkalmazni.  

A két szolidalitási projekt keretében egy-egy ifjúsági kezdeményezés valósul meg. A Pécsváradi Ifjúsági Önkormányzat által beadott KAPTÁR->Kapjrá! című projekt keretében a helyi ifjúsági klub újul meg kívül és belül, valamint új programokon keresztül töltik meg a fiatalok élettel! A Kékes Kommandó című projekt során kékesdi fiatalok egy éven keresztül havi rendszerességgel terveznek közösségi programokat megvalósítani, amik során a minden korosztályt be szeretnének vonni és az önkormányzat által támogatott helyi közösségi teret egy a fiatalok által látogatott hellyé varázsolni!