Youth Coaching Tréning Romániában

Május elején rendezték meg a Youth Coaching For Employability Erasmus+ training 2. részét a romániai Novaciban. PIFÖ-s csapatunk a januári spanyol training résztvevőivel megegyeznek, azaz Ábel Tibor, László Miklós és jómagam Zsifkó István.

A hét folyamán a Spanyolországban tanult, majd az itthon, Pécsváradon megvalósított coaching módszereket elemeztük és mindannyian beszámolót tartottunk a török, cseh, portugál, spanyol, román, moldovai résztvevőknek a tapasztalatainkról.

A hét közepén a helyi cserkész egyesülethez mentünk egyéni coachingolni 16-20 éveseknek, itt próbálhattuk ki először az eddig tanult módszereket. Másnap a helyi gimnáziumba vezetett az utunk, szintén az eddig tanult coaching módszereket gyakoroltuk a tanulókon.

Majd a training utolsó napjain saját coach profilt kellett készítenünk, és magunkban tisztázni, hogy mi is az a coaching és mekkora felelősséggel tartozunk coachként  mentorként a mentorált személynek vagy személyeknek.

Hihetetlen nagy tudásra tettünk szert a projekt során, amit szerintem az élet sok területén hasznosítani tudunk majd a gyakorlatban.

Jó volt megtapasztalni az ifjúsági cserékkel ellentétben azt, hogy a kicsit idősebb korosztállyal Európa sok országából, hogyan tudunk együtt tanulni és dolgozni egy ilyen témájú trainingen.

A bejegyzést írta: Zsifkó István